
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Cebulę siekamy w piórka. Cukinię kroimy wzdłuż na cztery części, a następnie siekamy w plastry. Szpinak myjemy i osuszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i cukinię. Smażymy przez 5 minut.
Jajka dokładnie roztrzepujemy przy pomocy widelca. Doprawiamy je solą oraz pieprzem.
Na patelnię dodajemy szpinak, odsączony groszek. Wlewamy masę jajeczną. Smażymy przez 3 minuty. Następnie patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy dalej na małym ogniu, aż wierzch omletu się zetnie.
Omlet z groszkiem i cukinią podajemy z dodatkiem pieczywa.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasz Groszek Tradycyjny jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej