Omlet z groszkiem i kozim serem

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mrożonego Groszku Bonduelle
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 25 g sera koziego w solance
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • świeże pieczywo do podania

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy go na sitku i przelewamy zimną wodą.

Koperek drobno siekamy, ser kozi kroimy w kostkę lub kruszymy w dłoniach.

Jajka dokładnie roztrzepujemy ze szczyptą soli przy pomocy widelca lub trzepaczki.

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę jajeczną. Kiedy spód omletu się zetnie, jego wierzch posypujemy koperkiem, groszkiem oraz serem. Smażymy jeszcze chwilkę do preferowanego ścięcia wierzchu omletu.

Omlet z groszkiem i kozim serem podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

•ᴗ•

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą - Krok 1

Jajka faszerowane pieczarkami i kukurydzą

Jajka z groszkiem zapiekane w cieście francuskim

Jajka z groszkiem zapiekane w cieście francuskim

Caprese z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów