
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 15 min.
- łatwe
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy jarmuż i podsmażamy 2 minuty.
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy osączony groszek.
Gotową masę wylewamy na patelnię z jarmużem. Smażymy omlet kilka minut, aż masa się zetnie. Przerzucamy na drugą stronę i dosmażamy chwilę.
Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej