Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wrzucamy kulki siekanego szpinaku i smażymy, aż się w pełni rozmrożą (około 5 minut).
W tym czasie szatkujemy dymkę i kroimy pieczarki w cienkie plastry.
Gdy szpinak się rozmrozi, dodajemy pieczarki, dymkę, kozi ser i miód. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż pieczarki nieco zmiękną (kolejne 5-7 minut). Przekładamy farsz do miseczki.
W oddzielnej misce rozbijamy jajka, dodajemy sól i rozkłócamy widelcem.
Rozgrzewamy na małej patelni łyżeczkę masła i wlewamy jajka. Smażymy z jednej strony, a następnie przekładamy na drugą stronę. Układamy na talerzu i na wierzch wykładamy połowę farszu. Te same czynności powtarzamy przy drugim omlecie.
Napisz komentarz