Ogórka obieramy, pozbawiamy pestek, kroimy w drobną kostkę. Pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, miąższ kroimy w drobną kostkę. Cebulkę, pozbawione pestek chili i natkę pietruszki drobno siekamy.
W miseczce umieszczamy ogórka, pomidory, odsączoną kukurydzę, chili, cebulę i natkę pietruszki. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, mieszamy.
Sznycle z indyka lekko rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy je do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz oregano.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy sznycle z obu stron po kilka minut. Kiedy będą już dobre, wówczas na patelnię wbijamy jajka, przyprawiamy je solą i smażymy do preferowanego ścięcia żółtka.
Sznycle z indyka podajemy z jajkiem sadzonym oraz salsą z kukurydzy i świeżych warzyw.
Napisz komentarz