
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Paprykę i mango kroimy w paseczki, marchewkę tniemy obieraczką na wstążki, z ogórka usuwamy środek i siekamy w plasterki.
Sos sojowy łączymy z octem ryżowym, olejem sezamowym, sokiem z limonki, miodem, posiekanym czosnkiem i chilli.
Posiekane składniki mieszamy z dressingiem, dekorujemy kiełkami i wstawiamy do lodówki na minimum 15 minut. Sałatkę serwujemy na zimno.
Fasola Mung pochodzi z Azji i jest tam uprawiana od kilku tysięcy lat. Stamtąd rozprzestrzeniła się na sąsiednie rejony Azji, docierając na przełomie IX i X wieku n.e. do Afryki. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej