Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Składniki

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Krok 1

Cieciorkę bez osączania z zalewy wsypujemy do miski. Dodajemy banany i miksujemy na gładką masę.

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Krok 2

Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy dokładnie.

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Krok 3

W szerokim rondlu rozgrzewamy olej do temp. ok. 160℃. Smażymy niewielkie pączuszki, wykładając po porcji ciasta łyżką na olej. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Krok 4

Sok z cytryny ucieramy z cukrem pudrem na gładki lukier.

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem - Krok 5

Lukrujemy pączuszki.

Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem

•ᴗ• Pączuszki z ciecierzycy i bananów z cytrynowym lukrem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pasta z fasoli do nachosów

Pasta z fasoli do nachosów

Roladki z szynki z porem, kukurydzą i ananasem

Roladki z szynki z porem, kukurydzą i ananasem

Brownie fasolowe - Krok 5

Brownie fasolowe

Zobacz więcej takich przepisów