Your browser does not support JavaScript! Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 1

Pokrojoną cebulę szklimy na oliwie, następnie dodajemy pokrojoną ostrą papryczkę, pomidory i pół puszki Miksu fasoli z cieciorką. Dusimy około 5 minut, przyprawiamy solą, pieprzem i kuminem.

2

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 3

Podduszone warzywa miksujemy na gładki sos. Powstały sos mieszamy z pozostałym w puszce Miksem fasoli i cieciorki.

3

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 3

Tortille smarujemy oliwą i kroimy na 8 trójkątnych kawałków.

4

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 4

Trójkąty tortilli układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kładziemy na nich pomidorowo-fasolowo-cieciorkowy sos i posypujemy serem.

5

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką - Krok 5

Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 6 minut.

:)

Tostadas z pomidorami, fasolą i cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu