
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- średnie
Cebulę kroimy w piórka, brokuł na małe różyczki.
Brokuł wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy około 3-4 minut, odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy około 3-4 minuty. Wrzucamy pokrojone sery, dodajemy śmietanę i chili. Podgrzewamy do roztopienia serów.
Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu. Odcedzamy, dodajemy do sosu razem z brokułem, osączoną kukurydzą i tymiankiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, podgrzewamy.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej