
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Kurczaka nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem.
Grillujemy na patelni aż uzyska złoty kolor. Grillowaną pierś kroimy w paski.
Szpinak przekładamy do miski. Dodajemy odsączoną kukurydzę z chili i kurczaka.
W miseczce mieszamy jogurt i drobno posiekany czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem sałatkę polewamy sosem.
Kukurydza to obok pszenicy i ryżu najpopularniejsza roślina uprawna świata. Jeden jej “kłos” może ważyć 40 dag. Kukurydza była podstawowym pożywieniem Inków, Azteków i Majów. Dziś jada się ją głównie w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Wszyscy znają popcorn, a popularnością zaczyna cieszyć się też olej kukurydziany. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej