Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Składniki

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Krok 1

Z mąki, 1 jajka, ½ łyżeczki soli, zimnego masła i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Jeśli jest zbyt sypkie, dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody. Schładzamy w lodówce.

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Krok 2

Cieciorkę osączamy z zalewy i rozgniatamy widelcem lub praską do ziemniaków. Dodajemy pokrojone pieczarki i doprawiamy pieprzem i posiekaną natką.

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Krok 3

Schłodzone ciasto wałkujemy na prostokąt. Wykładamy farsz i zwijamy w taki sposób, by farsz znajdował się w środku.

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Krok 4

Ostrym nożem kroimy roladę w 2-3-cm plastry i układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy kminkiem.

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką - Krok 5

Pieczemy w 180℃ około 20 minut.

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

•ᴗ• Paszteciki z pieczarkami i cieciorką
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Makowiec na cieście z cieciorki

Makowiec na cieście z cieciorki

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Śledź po kaszubsku z pastą z fasoli cannellini

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

Zobacz więcej takich przepisów