
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Por drobno siekamy. Kurczaka i paprykę kroimy w kostkę. Kolendrę siekamy.
Łączymy jogurt z curry, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Studzimy.
W misce umieszczamy ryż, por, kurczaka, paprykę, osączoną fasolę i kukurydzę, sos i kolendrę. Mieszamy.
Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej