Your browser does not support JavaScript! Pasta z botwinki i soczewicy - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Znana od wieków soczewica wraca do łask dzięki walorom zarówno zdrowotnym, jak i smakowym. Jest to jedna z najstarszych roślin strączkowych, a repertuar dań, które możemy z niej przygotować jest bardzo bogaty. Z powodu wysokiej zawartości białka, zalecana jest w diecie wegetariańskiej. Lista wszystkich dobroczynnych składników tej rośliny jest jednak o wiele dłuższa. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 1

Botwinkę myjemy. Liście i buraczki drobno kroimy.

2

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 2

Pokrojoną botwinkę podsmażamy na oliwie z posiekanym czosnkiem.

3

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 3

Blendujemy odcedzoną soczewicę z botwinką, pastą tahini i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

4

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 4

Pastę skrapiamy oliwą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

:)

Pasta z botwinki i soczewicy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu