Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasta z botwinki i soczewicy - Składniki

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 1

Botwinkę myjemy. Liście i buraczki drobno kroimy.

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 2

Pokrojoną botwinkę podsmażamy na oliwie z posiekanym czosnkiem.

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 3

Blendujemy odcedzoną soczewicę z botwinką, pastą tahini i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Pasta z botwinki i soczewicy - Krok 4

Pastę skrapiamy oliwą, posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Pasta z botwinki i soczewicy

•ᴗ• Pasta z botwinki i soczewicy
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kakaowe placuszki bananowe z fasoli

Kakaowe placuszki bananowe z fasoli

Frittata z marynowanymi pieczarkami

Frittata z marynowanymi pieczarkami

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Jajka faszerowane cukinią z fetą i groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów