
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Dynię obieramy, kroimy w kostkę.
Chleb opiekamy na patelni z każdej strony, do zrumienienia.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy dynię, polewamy olejem, posypujemy listkami tymianku i solą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzałka góra-dół). Pieczemy około 20-30 minut lub dłużej, aż dynia będzie miękka.
Do kielicha blendera przekładamy upieczoną dynię, osączoną cieciorkę, płatki chili, 2 łyżki wody i blendujemy na jednolitą masę. Pastę podajemy z dodatkiem opieczonych kromek chleba.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej