Your browser does not support JavaScript! Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 1

Dynię obieramy, kroimy w kostkę.

2

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 2

Chleb opiekamy na patelni z każdej strony, do zrumienienia.

3

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 3

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy dynię, polewamy olejem, posypujemy listkami tymianku i solą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzałka góra-dół). Pieczemy około 20-30 minut lub dłużej, aż dynia będzie miękka.

4

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 4

Do kielicha blendera przekładamy upieczoną dynię, osączoną cieciorkę, płatki chili, 2 łyżki wody i blendujemy na jednolitą masę. Pastę podajemy z dodatkiem opieczonych kromek chleba.

:)

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu