Your browser does not support JavaScript!

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 1

Dynię obieramy, kroimy w kostkę.

2.

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 2

Chleb opiekamy na patelni z każdej strony, do zrumienienia.

3.

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 3

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy dynię, polewamy olejem, posypujemy listkami tymianku i solą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzałka góra-dół). Pieczemy około 20-30 minut lub dłużej, aż dynia będzie miękka.

4.

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni - Krok 4

Do kielicha blendera przekładamy upieczoną dynię, osączoną cieciorkę, płatki chili, 2 łyżki wody i blendujemy na jednolitą masę. Pastę podajemy z dodatkiem opieczonych kromek chleba.

Smacznego!

Pasta z ciecierzycy i pieczonej dyni

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.