Cebulę, czosnek i marchewki obrać, drobno pokroić. Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości masła. Dodać marchewkę i czosnek. Podsmażyć razem 4 minuty. Doprawić do smaku. Wymieszać z ziołami.
W misce wymieszać odsączoną soczewicę, groszek, podsmażone warzywa.
Arkusz ciasta posmarować masłem, przykryć kolejnym arkuszem. Jeszcze raz posmarować i nałożyć trzeci arkusz.
Przygotowane arkusze ciasta pokroić na pasy o szerokości ok. 7 cm i długości 30 cm. Na dolną część pasa nałożyć farsz. Zwinąć po skosie, tworząc trójkąt. Dokończyć zwijanie trójkąta przez całą długość. Czynności powtarzać z kolejnymi arkuszami ciasta, aż do wykorzystania farszu.
Trójkąty ułożyć na blasze, posmarować masłem. Piec 20-25 minut w 180°C.
Napisz komentarz