Your browser does not support JavaScript!

Przygotowanie

1

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 1

Fasolę razem z zalewą wsypujemy do malaksera.

2

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 2

Dodajemy chrzan i buraczki. Miksujemy na gładki mus, stopniowo dolewając oliwę.

3

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 3

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 4

Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.

:)

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu