Your browser does not support JavaScript! Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspiruj膮ce przepisy. Czy chcesz, aby Ci臋 o nich powiadamia膰?

Czy wiesz, 偶e...

Ojczyzn膮 fasoli jest Ameryka. Wyr贸偶nia si臋 nawet do 90 gatunk贸w fasoli. Te najpopularniejsze rozr贸偶nia si臋 po wielko艣ci, kolorze oraz pochodzeniu: teksa艅ska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska bia艂a fasola Coco, w艂oskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zosta艂y rozpowszechnione na ca艂ym 艣wiecie dzi臋ki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 1

Fasol臋 razem z zalew膮 wsypujemy do malaksera.

2

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 2

Dodajemy chrzan i buraczki. Miksujemy na g艂adki mus, stopniowo dolewaj膮c oliw臋.

3

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 3

Doprawiamy do smaku sol膮 i pieprzem.

4

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem - Krok 4

Przed podaniem posypujemy poszarpanym koperkiem.

:)

Pasta z czerwonej fasoli z buraczkami i chrzanem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Ma艂gorzata Gutral

Napisz komentarz

Oce艅 przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu