Your browser does not support JavaScript! Pasta z fasoli i groszku - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Pasta z fasoli i groszku - Krok 1

Czosnek bardzo drobno siekamy.

2

Pasta z fasoli i groszku - Krok 2

Groszek umieszczamy w misce, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

3

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3

W naczyniu umieszczamy groszek, odsączoną i opłukaną Fasolę Cannellini „Gotowane na parze” Bonduelle, czosnek, koperek. Dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, sól oraz pieprz do smaku.

4

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą przy pomocy ręcznego blendera. W razie potrzeby dodajemy odrobinę zimnej wody, jeśli pasta będzie zbyt gęsta.

5

Pasta z fasoli i groszku - Krok 4

Pastę z zielonego groszku podajemy z dodatkiem pieczywa.

:)

Pasta z fasoli i groszku - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu