Pasta z fasoli i groszku

Pasta z fasoli i groszku

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasta z fasoli i groszku - Składniki

Pasta z fasoli i groszku - Krok 1

Czosnek bardzo drobno siekamy.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 2

Groszek umieszczamy w misce, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3

W naczyniu umieszczamy groszek, odsączoną i opłukaną Fasolę Cannellini „Gotowane na parze” Bonduelle, czosnek, koperek. Dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, sól oraz pieprz do smaku.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3

Wszystkie składniki łączymy ze sobą przy pomocy ręcznego blendera. W razie potrzeby dodajemy odrobinę zimnej wody, jeśli pasta będzie zbyt gęsta.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 4

Pastę z zielonego groszku podajemy z dodatkiem pieczywa.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 5

•ᴗ• Pasta z fasoli i groszku
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Biała Fasola Cannellini Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Biała Fasola Cannellini „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek, zup, past, w daniach wegetariańskich i wegańskich.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Tosty francuskie z sałatką z kukurydzy - Krok 6

Tosty francuskie z sałatką z kukurydzy

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem

Twarożek z kukurydzą i ogórkiem

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Letnia panzanella z pomidorami, cukinią i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów