Your browser does not support JavaScript!

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą - Krok 1
Ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko solimy i odstawiamy na sicie, by puścił sok.

2.

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą - Krok 2

Zioła siekamy, kukurydzę osączamy z zalewy, a twaróg mielimy dwukrotnie.

3.

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą - Krok 3

Miękkie masło ucieramy na puch. Gdy zbieleje, dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy stopniowo twaróg.

4.

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą - Krok 4

Do masy twarogowej dodajemy posiekane zioła, kukurydzę oraz dobrze odciśnięty z wody ogórek. Mieszamy.

5.

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą - Krok 5

Salaterkę lub foremkę wykładamy czystą gazą i wypełniamy masą twarogową. Przykrywamy nadmiarem gazy i dociskamy talerzykiem. Schładzamy przez noc lub co najmniej kilka godzin. Przed podaniem wyjmujemy z salaterki, usuwamy gazę i dekorujemy paschę według uznania.

Smacznego!

Wytrawna pascha z ogórkiem, ziołami i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.