Pasztet z kukurydzy i soczewicy

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Soczewicę i kukurydzę wsypujemy do garnka i podgrzewamy ok. 5 minut. Kiedy warzywa będą miękkie odsączamy je z wody, dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy.

Cebulę, czosnek i marchew kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Łączymy z masą na pasztet, dodając żurawinę.

Pasztet delikatnie przekładamy do formy (najlepiej wysmarowanej oliwą i wysypanej bułką tartą) i pieczemy w temperaturze około 180 stopni przez 40 minut.

Gotowy pasztet dekorujemy świeżym lubczykiem i podajemy z pieczywem. Świetnie smakuje także z chrzanem i ćwikłą.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami

Galaretki wielkanocne jajka z szynką, kukurydzą, jajkiem i brokułami

Sałatka z ziemniaków, kukurydzy i boczku

Sałatka z ziemniaków, kukurydzy i boczku

Hummus z pieczoną papryką

Hummus z pieczoną papryką

Zobacz więcej takich przepisów