Your browser does not support JavaScript! Hummus z pieczoną dynią - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1

Hummus z pieczoną dynią - Krok 1

Dynię kroimy w plastry, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą. Pieczemy w temperaturze 200°C przez około 40 minut.

2

Hummus z pieczoną dynią - Krok 2

Cieciorkę, upieczoną dynię, tahinę i rozgnieciony ząbek czosnku miksujemy blenderem lub malakserem.

3

Hummus z pieczoną dynią - Krok 3

Dodajemy sok z cytryny, przyprawy (sól, pieprz, kumin), odrobinę wody i ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Hummus podajemy skropiony oliwą, posypany posiekaną natką i pestkami dyni.

:)

Hummus z pieczoną dynią

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu