Your browser does not support JavaScript! Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • 1 Kaszetka Mix z Fasolką Bonduelle 400 g

  • 300 g mąki

  • 125 g zimnego masła

  • 125 ml kwaśnej śmietany 18%

  • 120 g wędzonego sera w plastrach

  • 10 ml oliwy

  • 5 g drożdży instant

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 jajko

  • 1 mały pęczek koperku

  • Sól i pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Wystarczy kilka kroków i możesz wejść do gry o wspaniałe nagrody: 12 x warsztaty kulinarne z Anetą i Jaśkiem Kuroniami 20 x zestawy produktów Bonduelle (więcej)


Przygotowanie

1

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Krok 1

Z mąki, masła, śmietany, drożdży, jajka i 1 szczypty soli zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 45 minut do lodówki.

2

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Krok 2

Kaszetkę przesmażamy około 5-7 minut na oliwie. Doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

3

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Krok 3

Schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy.

4

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Krok 4

Układamy plastry sera, farsz z kaszy i posypujemy poszarpanym koperkiem.

5

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem - Krok 5

Zawijamy i kroimy ostrym nożem. Pieczemy około 14 minut w 190℃.

:)

Paszteciki z kaszą, fasolką i wędzonym serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu