Pasztet warzywny

Pasztet warzywny

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet warzywny - Składniki

Pasztet warzywny - Krok 1

Fasolkę rozmrażamy na suchej patelni.

Pasztet warzywny - Krok 2

Warzywa z rosołu, fasolę cannellini z zalewą oraz ⅔ fasolki szparagowej żółtej i zielonej miksujemy na gładki mus za pomocą blendera lub malaksera.

Pasztet warzywny - Krok 3

Dodajemy bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Mieszamy.

Pasztet warzywny - Krok 4

Dodajemy pozostałą fasolkę i jeszcze raz mieszamy.

Pasztet warzywny - Krok 5

Do keksówki o wymiarach ok. 11 x 22 cm skropionej oliwą i wyłożonej pergaminem przekładamy masę pasztetu i pieczemy około 45 minut w 180℃. Schładzamy przed pokrojeniem.

Pasztet warzywny

•ᴗ• Pasztet warzywny

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Schab faszerowany szpinakiem i grzybami

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów