Your browser does not support JavaScript!

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.

2.

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem - Krok 2

Pieczarki obieramy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy około 5-7 minut od zawrzenia wody. Studzimy, kroimy w drobną kostkę.

3.

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem - Krok 3

Por kroimy wzdłuż na 4 części i drobno siekamy. Ser kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, por, ser, osączony groszek i odciśnięte z nadmiaru wody pieczarki.

4.

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem - Krok 4

Do warzyw dodajemy kilka łyżek majonezu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem chłodzimy sałatkę w lodówce przez około ½ godziny.

Smacznego!

Sałatka pieczarkowa z groszkiem i serem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.