Your browser does not support JavaScript!

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy - Krok 1

Grzyby moczymy w ciepłej wodzie.

2.

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy - Krok 2

Na 50 ml oleju przesmażamy połowę cebuli i kapustę. Dodajemy ziele angielskie, jałowiec, pieprz ziołowy, połowę papryki, grzyby razem z wodą, w której się moczyły i rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy wodą tak, aby kapusta była zakryta i dusimy około 1 godziny.

3.

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy - Krok 3

Na patelni przesmażamy resztę cebuli i czosnek. Dodajemy osączone buraczki, soczewicę i starte ziemniaki. Doprawiamy wędzoną papryką, solą i pieprzem.

4.

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy - Krok 4

Do warzyw dodajemy mąkę i połowę bułki tartej. Miksujemy. W masie powinny zostać drobne kawałki warzyw.

5.

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy - Krok 5

Formujemy ok. 10-cm kiełbaski. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju lub pieczemy na złoty kolor. Podajemy z bigosem.

Smacznego!

Wegetariański bigos z kiełbaskami z soczewicy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.