Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Składniki

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 1

Czosnek skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w temp. 180℃ na złoty kolor.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 2

Żurawinę namaczamy w ciepłej wodzie.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 3

Posiekaną cebulę przesmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy starte jabłko i fasolę. Jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie miksujemy na mus.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 4

Do masy fasolowej dodajemy namoczoną żurawinę, posiekany rozmaryn oraz ząbki upieczonego czosnku w całości. Mieszamy.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 5Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem i pieczemy 45 minut w temp. 180℃. Studzimy przed pokrojeniem.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wytrawna babka z warzywami

Wytrawna babka z warzywami

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Sałatka świąteczna choinka z korzennymi grzankami

Sałatka świąteczna choinka z korzennymi grzankami

Zobacz więcej takich przepisów