Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 1

Czosnek skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w temp. 180℃ na złoty kolor.

2

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 2

Żurawinę namaczamy w ciepłej wodzie.

3

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 3

Posiekaną cebulę przesmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy starte jabłko i fasolę. Jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie miksujemy na mus.

4

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 4

Do masy fasolowej dodajemy namoczoną żurawinę, posiekany rozmaryn oraz ząbki upieczonego czosnku w całości. Mieszamy.

5

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 5

5

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem i pieczemy 45 minut w temp. 180℃. Studzimy przed pokrojeniem.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu