Your browser does not support JavaScript!

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 1

Czosnek skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy około 30 minut w temp. 180℃ na złoty kolor.

2.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 2

Żurawinę namaczamy w ciepłej wodzie.

3.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 3

Posiekaną cebulę przesmażamy. Gdy zmięknie, dodajemy starte jabłko i fasolę. Jeszcze chwilę smażymy. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie miksujemy na mus.

4.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 4

Do masy fasolowej dodajemy namoczoną żurawinę, posiekany rozmaryn oraz ząbki upieczonego czosnku w całości. Mieszamy.

5.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem - Krok 5

5.

Pasztet z czerwonej fasoli z pieczonym czosnkiem, żurawiną i rozmarynem

Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem i pieczemy 45 minut w temp. 180℃. Studzimy przed pokrojeniem.


Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.