Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Składniki

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 1

Gotujemy ryż.

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 2

Kalafiora dzielimy na różyczki, skrapiamy oliwą i pieczemy 20-30 minut w temp. 190℃.

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 3

Ugotowany ryż, sezam, pieczony kalafior i cieciorkę razem z zalewą miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 4

Przekładamy masę do wyłożonej pergaminem keksówki i pieczemy 45 minut w temp. 190℃. Studzimy i schładzamy przed pokrojeniem.

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

•ᴗ• Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Biała kiełbasa z sałatką fasolową na ciepło

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili

Jajka z nadzieniem chrzanowo-szynkowym z kukurydzą i chili

Sałatka wielkanocna

Sałatka wielkanocna

Zobacz więcej takich przepisów