Your browser does not support JavaScript! Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 1

Gotujemy ryż.

2

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 2

Kalafiora dzielimy na różyczki, skrapiamy oliwą i pieczemy 20-30 minut w temp. 190℃.

3

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 3

Ugotowany ryż, sezam, pieczony kalafior i cieciorkę razem z zalewą miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.

4

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem - Krok 4

Przekładamy masę do wyłożonej pergaminem keksówki i pieczemy 45 minut w temp. 190℃. Studzimy i schładzamy przed pokrojeniem.

:)

Pasztet z kalafiora i cieciorki z sezamem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Cieciorka, znana także pod nazwą ciecierzyca lub groch włoski, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Uprawiana była tam już ponad 8000 lat temu. Stamtąd trafiła do Europy, gdzie w obszarze śródziemnomorskim była po raz pierwszy uprawiana ok. 5000 lat temu. Uwielbiana przez Greków, Egipcjan i Rzymian, cieciorka trafiła na talerze całego świata dzięki hiszpańskim i portugalskim odkrywcom. Dzisiaj ciecierzyca jest uprawiana głównie w Indiach, Turcji, Pakistanie, Chinach, Meksyku i Etiopii. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu