Składniki

  • 150 g Groszku Ekstradrobnego Bonduelle 425 ml
  • 300 g wędzonej morskiej ryby, np. morszczuka
  • 100 g twarożku śmietankowego
  • 50 g masła
  • 25 g kaparów
  • 10 g tartego chrzanu
  • Skórka i sok z ½ cytryny
  • Sól, pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Składniki

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 1

Wędzoną rybę obieramy ze skóry i czyścimy dokładnie z ości.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 2

Twarożek miksujemy z chrzanem, sokiem i skórką otartą z cytryny przez około 1 minutę na wysokich obrotach miksera.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 3

Rybę rozgniatamy dokładnie widelcem lub rozdrabniamy w malakserze.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 4

Rozdrobnioną rybę mieszamy z ubitym serkiem. Na koniec dodajemy osączony groszek i lekko posiekaną połowę kaparów. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 5

Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków lub miseczek. Zalewamy roztopionym masłem i posypujemy pozostałymi kaparami. Schładzamy.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami

•ᴗ• Świąteczna przekąska z pastą jajeczną i groszkiem na wiejskim chlebie, podana na drewnianej desce.
http://Puszka%20zielonego%20groszku%20marki%20Bonduelle.

Groszek Drobny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Chleb razowy z buraczkami i orzechami

Chleb razowy z buraczkami i orzechami

Mieszanka ulubionych sałat z makrelą - Krok 5

Mieszanka ulubionych sałat z makrelą

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

Jajka wegańskie na sałacie z rzodkiewką

Zobacz więcej takich przepisów