Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 150 g Groszku Ekstradrobnego Bonduelle 425 ml

  • 300 g wędzonej morskiej ryby, np. morszczuka

  • 100 g twarożku śmietankowego

  • 50 g masła

  • 25 g kaparów

  • 10 g tartego chrzanu

  • Skórka i sok z ½ cytryny

  • Sól, pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 1

Wędzoną rybę obieramy ze skóry i czyścimy dokładnie z ości.

2

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 2

Twarożek miksujemy z chrzanem, sokiem i skórką otartą z cytryny przez około 1 minutę na wysokich obrotach miksera.

3

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 3

Rybę rozgniatamy dokładnie widelcem lub rozdrabniamy w malakserze.

4

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 4

Rozdrobnioną rybę mieszamy z ubitym serkiem. Na koniec dodajemy osączony groszek i lekko posiekaną połowę kaparów. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne.

5

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 5

Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków lub miseczek. Zalewamy roztopionym masłem i posypujemy pozostałymi kaparami. Schładzamy.

:)

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Czy wiesz, że...

Groszek jest jedną z najwcześniej uprawianych przez człowieka roślin. Jego najstarsze nasiona odnaleziono w Anatolii, Iranie, Palestynie i Grecji, i uważa się, że pochodzą jeszcze z epoki kamienia. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu