Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego Szpinaku w liściach Bonduelle

  • 100 g sera gorgonzola

  • 100 g sera camembert

  • 100 g mozzarelli

  • 6 dużych pieczarek do faszerowania

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 łyżka masła

  • Szczypiorek

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 1

Pieczarki pozbawić nóżek, jeśli to konieczne obrać.

2

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 2

Szpinak wrzucić do rondla, dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wszystko razem podsmażać, aż szpinak będzie gęsty.

3

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 3

Dodać pokrojone drobno gorgonzolę i camembert, przyprawić pieprzem.

4

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 4

Pieczarki nafaszerować, następnie wierzch posypać mozzarellą i zapiekać około 20-30 minut w piekarniku. Podawać posypane szczypiorkiem.

:)

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy

Czy wiesz, że...

Szpinak, którego drugie imię, wskazujące na jego pochodzenie, to “Trawa Persji”, przybył do Europy ponad tysiąc lat temu. Ok. IX wieku Arabowie przywieźli szpinak do Hiszpanii. Stamtąd wyruszył do Francji, Włoch i Anglii. Lecz dopiero w wieku XIX za sprawą amerykańskich farmerów szpinak stał się popularną rośliną uprawną. Dzisiaj, dzięki niskim kosztom uprawy, szpinak dostępny jest przez cały rok. Podobnie jak brokuły warzywo to nie występuje w stanie dzikim. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu