Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 100 g sera gorgonzola
  • 100 g sera camembert
  • 100 g mozzarelli
  • 6 dużych pieczarek do faszerowania
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • Szczypiorek
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Składniki

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 1

Pieczarki pozbawić nóżek, jeśli to konieczne obrać.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 2

Szpinak wrzucić do rondla, dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wszystko razem podsmażać, aż szpinak będzie gęsty.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 3

Dodać pokrojone drobno gorgonzolę i camembert, przyprawić pieprzem.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 4

Pieczarki nafaszerować, następnie wierzch posypać mozzarellą i zapiekać około 20-30 minut w piekarniku. Podawać posypane szczypiorkiem.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

•ᴗ• Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Szpinak w liściach.

Szpinaki od Bonduelle zbierane są, gdy listki są jeszcze młode – to właśnie dzięki temu mają tak delikatny smak. Indywidualne mrożenie listków nadaje im idealny smak i kolor, a wygodne porcje w opakowaniu pozwalają na wybór takiej ilości – jaka jest Ci potrzebna.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Zapiekanka z pieczarkami, papryką i ciecierzycą

Dip z sera pleśniowego

Dip z sera pleśniowego

Sałatka z porem, kabanosem i kukurydzą

Sałatka z porem, kabanosem i kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów