Your browser does not support JavaScript!

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską

Składniki

  • 1 puszka Mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 212 ml
  • 500 g kalafiora
  • 250 g krojonych pomidorów bez skórki
  • 75 ml oliwy
  • 55 g bułki tartej
  • 50 g czerwonej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • po ⅓ łyżeczki kminu rzymskiego, płatków chili, wędzonej papryki oraz oregano
  • Sok z 1 limonki
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską - Krok 1

Kalafior gotujemy w lekko osolonym wrzątku.

2.

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską - Krok 2

Pomidory smażymy na połowie oliwy z czosnkiem i posiekaną cebulą, aż się rozpadną. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem, papryką oraz chili i oregano.

3.

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską - Krok 3

Kalafior rozdrabniamy widelcem lub w malakserze. Dodajemy jajka, bułkę tartą, posiekaną natkę oraz sól i pieprz. Mieszamy.

4.

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską - Krok 4

Formujemy niewielkie kotleciki. Smarujemy je oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200℃ około 20 minut.

5.

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską - Krok 5

Pomidory mieszamy z osączoną z zalewy mieszanką Mexico. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki. Salsę podajemy z kotlecikami.

Smacznego!

Pieczone kotleciki z kalafiora z salsą meksykańską

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.