
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- łatwe
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Kalafior gotujemy w lekko osolonym wrzątku.
Pomidory smażymy na połowie oliwy z czosnkiem i posiekaną cebulą, aż się rozpadną. Doprawiamy solą, pieprzem, kminem, papryką oraz chili i oregano.
Kalafior rozdrabniamy widelcem lub w malakserze. Dodajemy jajka, bułkę tartą, posiekaną natkę oraz sól i pieprz. Mieszamy.
Formujemy niewielkie kotleciki. Smarujemy je oliwą i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200℃ około 20 minut.
Pomidory mieszamy z osączoną z zalewy mieszanką Mexico. Doprawiamy do smaku sokiem z limonki. Salsę podajemy z kotlecikami.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej