
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 45 min.
- średnie
Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek nacinamy delikatnie nożem.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dokładamy tymianek i pokrojone papryki.
Fasolę odsączamy i płuczemy na sicie. Dodajemy ją do sosu pomidorowego wraz z kukurydzą. Mieszamy.
Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy kiełbasę.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Kiełbasę pieczemy przez około 40 minut, aż ładnie się zrumieni.
Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.
W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej