Your browser does not support JavaScript! Pieczona kiełbasa z kukurydzą i fasolą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

dsc_0453

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę.

2

dsc_0455

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek nacinamy delikatnie nożem.

3

dsc_0457

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.

4

dsc_0459

Dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

5

dsc_0460

Dokładamy tymianek i pokrojone papryki.

6

dsc_0464

Fasolę odsączamy i płuczemy na sicie. Dodajemy ją do sosu pomidorowego wraz z kukurydzą. Mieszamy.

7

dsc_0466

Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy kiełbasę.

8

dsc_0469

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Kiełbasę pieczemy przez około 40 minut, aż ładnie się zrumieni.

9

dsc_0479

Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

:)

dsc_0498

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu