Pieczona kiełbasa z kukurydzą i fasolą

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

dsc_0453

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę.

dsc_0455

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek nacinamy delikatnie nożem.

dsc_0457

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.

dsc_0459

Dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

dsc_0460

Dokładamy tymianek i pokrojone papryki.

dsc_0464

Fasolę odsączamy i płuczemy na sicie. Dodajemy ją do sosu pomidorowego wraz z kukurydzą. Mieszamy.

dsc_0466

Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy kiełbasę.

dsc_0469

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Kiełbasę pieczemy przez około 40 minut, aż ładnie się zrumieni.

dsc_0479

Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

dsc_0498

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Kukurydza Złocista Bez Pozostałości Pestycydów

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kopytka w sosie z groszkiem

Kopytka w sosie z groszkiem

Kotlety z kalafiora i groszku

Kotleciki z kalafiora i zielonego groszku

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Zasmażana kapusta z cieciorką i pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów