Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę.
Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek nacinamy delikatnie nożem.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.
Dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dokładamy tymianek i pokrojone papryki.
Fasolę odsączamy i płuczemy na sicie. Dodajemy ją do sosu pomidorowego wraz z kukurydzą. Mieszamy.
Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy kiełbasę.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Kiełbasę pieczemy przez około 40 minut, aż ładnie się zrumieni.
Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.
Napisz komentarz