Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu

Składniki

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 garść listków kolendry
  • ½ czerwonej cebuli
  • ½ łyżeczki kuminu
  • Sok z jednej limonki
  • Pestki z ½ granatu
  • Sól i pieprz według smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu- Składniki

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 1

Bakłażan pokroić w ćwierćplasterki, posolić i odstawić na 10 minut, aż zmięknie. Wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Cieciorkę osączyć z zalewy. Czosnek drobno posiekać. Cebulę pokroić w piórka. Pestki granatu wydobyć do miseczki.

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 2

Bakłażan smażyć na rozgrzanej patelni przez ok. 8-10 minut.

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 3

Na patelnię dodać czosnek, cieciorkę i kumin. Posolić, podsmażyć przez minutę.

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 4

Sałatkę przełożyć do miski. Dodać cebulę, kolendrę i pestki granatu. Skropić sokiem z limonki. Doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu

•ᴗ• Sałatka z cieciorki, bakłażana i ziaren granatu podana na eleganckim stole.
http://Opakowanie%20ciecierzycy%20marki%20Bonduelle%20z%20przepisem%20na%20sałatkę.

Cieciorka Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Cieciorka Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 85 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, cieciorka charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Ciasteczka z orzechami na drewnianej desce kuchennej.

Warkocze z czerwoną fasolą

Zapiekane sakiewki z ciasta filo nadziewane pikantnym farszem, posypane czarnym sezamem – idealny pomysł na wykwintny obiad.

Pierożki z ciasta francuskiego z indykiem i papryką

Pieczone grzyby i endywie zawinięte w szynkę parmeńską, podane w białej ceramice na lnianej serwetce.

Cykoria w szynce parmeńskiej z pieczarkami

Zobacz więcej takich przepisów