Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka cieciorki Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek

  • 1 bakłażan

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 garść listków kolendry

  • ½ czerwonej cebuli

  • ½ łyżeczki kuminu

  • Sok z jednej limonki

  • Pestki z ½ granatu

  • Sól i pieprz według smaku

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 1

Bakłażan pokroić w ćwierćplasterki, posolić i odstawić na 10 minut, aż zmięknie. Wypłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Cieciorkę osączyć z zalewy. Czosnek drobno posiekać. Cebulę pokroić w piórka. Pestki granatu wydobyć do miseczki.

2

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 2

Bakłażan smażyć na rozgrzanej patelni przez ok. 8-10 minut.

3

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 3

Na patelnię dodać czosnek, cieciorkę i kumin. Posolić, podsmażyć przez minutę.

4

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu - Krok 4

Sałatkę przełożyć do miski. Dodać cebulę, kolendrę i pestki granatu. Skropić sokiem z limonki. Doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

:)

Sałatka z bakłażana, ciecierzycy i granatu

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu