Your browser does not support JavaScript!

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Pieczona papryka z fasolą - Krok 1

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.

2

Pieczona papryka z fasolą - Krok 2

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy.

3

Pieczona papryka z fasolą - Krok 3

Cebulę i czosnek smażymy na oleju przez kilka minut. W misce umieszczamy ryż, mięso, czosnek z cebulą, natkę pietruszki, czubrycę, jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy dłonią.

4

Pieczona papryka z fasolą - Krok 4

Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i nadziewamy farszem. Układamy na blaszce do pieczenia. Papryki pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Jeśli wierzch zacznie się zbyt mocno przypiekać, wówczas przykrywamy papryki odciętymi „czapeczkami”.

5

Pieczona papryka z fasolą - Krok 5

Papryki nakładamy na talerze. Fasolkę barbecue podgrzewamy w garnku. Faszerowaną paprykę podajemy z dodatkiem gorącej fasolki w sosie.

:)

Pieczona papryka z fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu