Cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy.
Cebulę i czosnek smażymy na oleju przez kilka minut. W misce umieszczamy ryż, mięso, czosnek z cebulą, natkę pietruszki, czubrycę, jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy dłonią.
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i nadziewamy farszem. Układamy na blaszce do pieczenia. Papryki pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Jeśli wierzch zacznie się zbyt mocno przypiekać, wówczas przykrywamy papryki odciętymi „czapeczkami”.
Papryki nakładamy na talerze. Fasolkę barbecue podgrzewamy w garnku. Faszerowaną paprykę podajemy z dodatkiem gorącej fasolki w sosie.
Napisz komentarz