Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia.
W garnku umieszczamy marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Ziemniaki ugotują się najszybciej. Miękkie warzywa wyjmujemy z wody i odstawiamy do przestygnięcia.
Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obieramy ze skórki. Jajka obieramy ze skorupek.
Czerwoną fasolę osączamy na sicie i przelewamy wodą. Pieczarki odcedzamy. Por kroimy wzdłuż na 4 części i drobno siekamy. Warzywa korzeniowe, jajka oraz pieczarki również kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, pieczarki, por, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, fasolę czerwoną. Dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę warto odstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.
Napisz komentarz