Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Składniki

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 2

W garnku umieszczamy marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Ziemniaki ugotują się najszybciej. Miękkie warzywa wyjmujemy z wody i odstawiamy do przestygnięcia.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 3

Ziemniaki, marchewki, seler i pietruszkę obieramy ze skórki. Jajka obieramy ze skorupek.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami - Krok 4

Czerwoną fasolę osączamy na sicie i przelewamy wodą. Pieczarki odcedzamy. Por kroimy wzdłuż na 4 części i drobno siekamy. Warzywa korzeniowe, jajka oraz pieczarki również kroimy w kostkę. W misce umieszczamy jajka, pieczarki, por, ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler, fasolę czerwoną. Dodajemy majonez, doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Sałatkę warto odstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.

Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami

•ᴗ• Sałatka warzywna z fasolą i pieczarkami
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle.

Czerwona Fasola Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Czerwona Fasola „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się w sałatkach, różnych pastach czy jako dodatek do dań kuchni meksykańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą

Frittata z makaronem warzywnym, pomidorami i ricottą

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką - Krok 4

Pasta jajeczna z groszkiem i rzodkiewką

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Jajka faszerowane na zielono z awokado i szpinakiem

Zobacz więcej takich przepisów