Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Piernikowe trufle z cieciorki - Składniki

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 1

Na suchej patelni prażymy orzechy, aż zaczną się rumienić i intensywnie pachnieć. Studzimy.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 2

Miksujemy cieciorkę na gładki mus. Dodajemy mascarpone, cukier, ekstrakt, sól oraz przyprawę do piernika. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 3

Masę schładzamy w lodówce przez około 30 minut.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 4

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w posypce cukrowej. Przechowujemy w lodówce.

Piernikowe trufle z cieciorki

•ᴗ• Piernikowe trufle z cieciorki
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20ciecierzycy%20Bonduelle%20–%20wygodny%20i%20zdrowy%20dodatek%20do%20szybkich%20dań.

Cieciorka Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Cieciorka „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik sałatek i dań z mięsem, do dań kuchni indyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Roladki z ciasta francuskiego z kaszą, burakiem i orzechami

Roladki z ciasta francuskiego z kaszą, burakiem i orzechami

Dwa koktajle truskawkowe w szklankach z różowymi słomkami, na drewnianym stole w towarzystwie świeżych truskawek.

Milkshake truskawkowo-kukurydziany

Tortilla hiszpańska z kaszą z cukinią

Tortilla hiszpańska z kaszą z cukinią

Zobacz więcej takich przepisów