Pierogi ruskie z groszkiem

Pierogi ruskie z groszkiem

Składniki

  • 100 g Groszku Ekstradrobnego Bonduelle 425 ml
  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g sera białego półtłustego
  • 300 g ziemniaków
  • 200 ml gorącej wody
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierogi ruskie z groszkiem - Składniki

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 1

W osolonej wodzie gotujemy obrane ziemniaki.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 2

Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 3

Łyżką rozgniatamy ser z cebulą i ziemniakami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy groszek i całość mieszamy.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 4

Z mąki i wody z dodatkiem soli urabiamy ciasto na pierogi, tak aby było elastyczne.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 5

Wałkujemy ciasto i przy pomocy szklanki wycinamy w cieście koła. Na każdym kółku układamy kulkę farszu i szczelnie zalepiamy. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez około 2 minuty.

Pierogi ruskie z groszkiem

•ᴗ• Pierogi ruskie z groszkiem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Groszek Drobny

Groszek od Bonduelle ma wyjątkowo soczystą konsystencję, piękny kolor i wyjątkowy smak. To najlepszy dodatek do sałatek, zup czy jajek. Pysznie smakuje również w formie pasty na kanapki. Idealny do użycia w daniach zimnych i na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Kulebiak z rybą, dynią i groszkiem

Kulebiak z rybą, dynią i groszkiem

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Kulebiak ze szpinakiem, grzybami i fasolą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Śledzie w sosie musztardowym z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów