Your browser does not support JavaScript!

Pierogi ruskie z groszkiem

Składniki

  • 100 g Groszku Ekstradrobnego Bonduelle 425 ml
  • 300 g mąki pszennej
  • 300 g sera białego półtłustego
  • 300 g ziemniaków
  • 200 ml gorącej wody
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 1

W osolonej wodzie gotujemy obrane ziemniaki.

2.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 2

Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju.

3.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 3

Łyżką rozgniatamy ser z cebulą i ziemniakami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy groszek i całość mieszamy.

4.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 4

Z mąki i wody z dodatkiem soli urabiamy ciasto na pierogi, tak aby było elastyczne.

5.

Pierogi ruskie z groszkiem - Krok 5

Wałkujemy ciasto i przy pomocy szklanki wycinamy w cieście koła. Na każdym kółku układamy kulkę farszu i szczelnie zalepiamy. Pierogi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez około 2 minuty.

Smacznego!

Pierogi ruskie z groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.