Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Składniki

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Krok 1

Groch gotujemy do miękkości.

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Krok 2

Kapustę gotujemy do miękkości.

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Krok 3

Ugotowaną i odciśniętą z wody kapustę kroimy lekko i przesmażamy na 15 ml oleju. Dodajemy ugotowany i odcedzony groch i jeszcze chwilę podsmażamy. Dodajemy posiekane pieczarki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Krok 4

Z mąki, jajka i ciepłej wody zagniatamy elastyczne ciasto pierogowe.

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem - Krok 5

Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy kółka. Na każde wykładamy po porcji farszu i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku przez 2-3 minuty, a następnie odcedzamy. Drobno posiekaną cebulę przesmażamy na reszcie oleju i polewamy pierogi.

Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem

•ᴗ• Pierogi z kapustą, pieczarkami i grochem
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Pieczarki Marynowane

Pieczarki marynowane tradycyjne od Bonduelle to idealna przekąska na co dzień, jak i na przyjęcie. Sprawdzą się idealnie także jako dodatek do dań obiadowych, jak i śniadania – np. do omletu. Dodadzą potrawie charakteru i wyjątkowego smaku.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Wegetariański pasztet z groszku i kaszy jaglanej z czarnuszką

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

Ryba po grecku z kukurydzą

Pyszna ryba po grecku z kukurydzą

Zobacz więcej takich przepisów