Your browser does not support JavaScript!

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 1

Bulion zagotowujemy z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, anyżem, cynamonem, goździkami, połową cebuli i połową czosnku. Gotujemy 10 minut na małym ogniu.

2.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 2

Do bulionu dodajemy całą zawartość puszki z buraczkami. Lekko rozgniatamy widelcem i podgrzewamy 2–3 minuty. Następnie odstawiamy pod przykryciem na 1,5 godziny. Po tym czasie barszcz podgrzewamy, odcedzamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 3

Podsmażamy pozostałą cebulę z czosnkiem na oliwie i mieszamy z czerwoną fasolą.

4.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 4

Fasolę z cebulą i czosnkiem miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

5.

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą - Krok 5

Ciasto francuskie kroimy na prostokąty. Na każdym układamy pasek z pasty fasolowej i rolujemy. Skrapiamy wodą i oprószamy kminkiem. Pieczemy w 220℃ bez termoobiegu około 15 minut. Podajemy z barszczem.

Smacznego!

Barszcz z paluchem z ciasta francuskiego z czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.