Składniki

Farsz:

Ciasto na pierogi:

  • 600 g mąki pszennej
  • 20 g masła
  • 250 ml gorącej wody
  • Szczypta soli

Dodatkowo:

  • Tymianek
  • Różowy pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pierogi z soczewicą - Składniki

Pierogi z soczewicą - Krok 1

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy sól. Do gorącej wody wkładamy masło i czekamy, aż się roztopi.

Pierogi z soczewicą - Krok 2

Stopniowo wlewamy do miski z mąką, mieszamy łyżką, a gdy składniki się połączą, wyrabiamy ręką gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przykrywamy folią i odstawiamy na 30 minut.

Pierogi z soczewicą - Krok 3

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchewkę trzemy na większych oczkach tarki.

Pierogi z soczewicą - Krok 4

Warzywa smażymy na oleju około 7 minut, następnie dodajemy soczewicę.Przyprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką.

Pierogi z soczewicą - Krok 5

Ciasto cienko wałkujemy, wycinamy kółka, na które wykładamy farsz i sklejamy brzegi. Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku około 2 minut od wypłynięcia na wierzch.

Pierogi z soczewicą

•ᴗ• Pierogi z soczewicą
http://Puszka%20ugotowanej%20na%20parze%20soczewicy%20marki%20Bonduelle.

Soczewica Ugotowana Na Parze

Gotowanie na parze to jedna z najzdrowszych metod przygotowywania potraw. Soczewica „Ugotowane na parze” dzięki blanszowaniu na parze charakteryzuje się idealnym smakiem i chrupkością, pięknym kolorem oraz utrzymaniem wielu wartości odżywczych. Świetnie sprawdzi się jako składnik dań z mięsem, dań kuchni indyjskiej, bliskowschodniej, wegetariańskiej i wegańskiej.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem

Babeczki jajeczne z szynką i groszkiem

Śledź w śmietanie z groszkiem serwowany z bagietką, podany na stylowo zestawionych talerzach, obok puszka kukurydzy Bonduelle na błękitnym drewnianym stole.

Śledzie pod pierzynką

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Kotlety z selera z sałatką z marynowanych pieczarek, pomidorów i jajek przepiórczych

Zobacz więcej takich przepisów