Your browser does not support JavaScript! Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Podobnie jak jego kuzynka botwina, wszystkie znane odmiany buraka pochodzą od buraka dziekiego, który do dzisiaj rośnie przy wybrzeżach Oceanu Atlantyckiego i Morza Śródziemnego, a także w rejonach Morze Kaspijskiego i Czarnego. Pierwsze wzmianki o buraku pojawiają się już w VII wieku p.n.e. w pismach z Babilonii. Kolejne uprawy buraka pojawiały się w Grecji i starożytnym Rzymie. (więcej)


Przygotowanie

1

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą. Moczymy przez około 2 godziny, po 1 godzinie zmieniając wodę.

2

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 2

Filety osuszamy, kroimy w kawałki.

3

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 3

W misce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy ½ puszki buraczków. Mieszamy.

4

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 4

Kawałki śledzia zalewamy sosem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

:)

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu