Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Składniki

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 1

Śledzie umieszczamy w misce, zalewamy zimną wodą. Moczymy przez około 2 godziny, po 1 godzinie zmieniając wodę.

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 2

Filety osuszamy, kroimy w kawałki.

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 3

W misce łączymy śmietanę, majonez i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Dodajemy ½ puszki buraczków. Mieszamy.

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami - Krok 4

Kawałki śledzia zalewamy sosem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami

•ᴗ• Śledzie w sosie śmietanowym z buraczkami
http://Puszka%20gotowanych%20buraczków%20na%20parze%20marki%20Bonduelle%20-%20idealny%20składnik%20do%20szybkiego%20i%20zdrowego%20posiłku.

Buraczki Ugotowane na Parze

Dzięki blanszowaniu na parze, a nie w wodzie, Buraczki charakteryzują się idealną konsystencją i smakiem, zachowują głęboki, rubinowy kolor i wiele wartości odżywczych. Doskonale sprawdzą się jako dodatek do ciepłych dań, zup i sałatek. Z odrobiną octu – tak, jak Polacy lubią najbardziej!

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Sałatka jarzynowa

Sałatka jarzynowa w czterech smakach – z sosami do wyboru

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Paszteciki z pieczarkami i cieciorką

Zobacz więcej takich przepisów