Your browser does not support JavaScript!

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Składniki

  • 1 puszka Mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 425 ml
  • 250 ml mleka
  • 130 g mąki pszennej
  • 130 g mąki kukurydzianej
  • 60 ml oliwy lub oleju
  • 50 g cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu cayenne

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 1

Obie mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz pieprz cayenne mieszamy w dużej misce.

2.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 2

Jajka rozkłócamy z oliwą i mlekiem.

3.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 3

Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką.

4.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 4

Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico i ponownie mieszamy.

5.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 5

Przygotowane ciasto przekładamy do natłuszczonej formy o wym. 20×30 cm i pieczemy około 20-25 min. w 180℃. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Smacznego!

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.