Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Składniki

  • 1 puszka Mieszanki meksykańskiej Mexico Bonduelle 425 ml
  • 250 ml mleka
  • 130 g mąki pszennej
  • 130 g mąki kukurydzianej
  • 60 ml oliwy lub oleju
  • 50 g cukru
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu cayenne

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Składniki

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 1

Obie mąki, proszek do pieczenia, sól, cukier oraz pieprz cayenne mieszamy w dużej misce.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 2

Jajka rozkłócamy z oliwą i mlekiem.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 3

Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 4

Dodajemy osączoną z zalewy mieszankę Mexico i ponownie mieszamy.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską - Krok 5

Przygotowane ciasto przekładamy do natłuszczonej formy o wym. 20×30 cm i pieczemy około 20-25 min. w 180℃. Podajemy na ciepło lub w temperaturze pokojowej.

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

•ᴗ• Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Chrupiące nuggetsy z cieciorki z dipem ziołowym

Makaron z warzywami po chińsku

Makaron z warzywami po chińsku

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zupa szparagowa z cieciorką i fetą

Zobacz więcej takich przepisów