Składniki

  • 570 g Kukurydzy Złocistej Bonduelle 850 ml
  • 2 marchewki
  • 2 korzenie pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 por
  • ¼ selera
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka lubczyku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Kawałek korzenia imbiru
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy - Składniki

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy - Krok 1

Obieramy marchewki, pietruszki, por i seler. Połówkę obranej cebuli opalamy na ogniu. Warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Następnie wrzucamy lubczyk, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy przez ok. 1½ godziny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy - Krok 2

Siekamy pozostałą cebulę, obieramy imbir i ścieramy na tarce. Cebulę i imbir podsmażamy na oleju.

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy - Krok 3

Kukurydzę osączamy i płuczemy. Następnie zalewamy 500 ml bulionu warzywnego. Dodajemy cebulę i imbir.

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy - Krok 4

Blendujemy zupę na krem, doprawiamy papryką i kurkumą oraz solą i pieprzem do smaku.

Pikantny imbirowy krem z kukurydzy

•ᴗ• Pikantny imbirowy krem z kukurydzy
http://Puszka%20kukurydzy%20Bonduelle,%20idealna%20jako%20dodatek%20do%20sałatek%20i%20dań%20głównych.

Kukurydza Złocista

Kukurydza Złocista Bonduelle to naturalnie słodka (bez dodatku cukru) kukurydza o chrupiących, soczystych ziarnach w intensywnym żółtym kolorze. Kukurydza Bonduelle to idealny dodatek do zielonej sałaty, faszerowanej papryki, kuchni meksykańskiej czy zup, ale świetnie smakuje też sama, najlepiej z masłem i solą na ciepło.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

Grillowana karkówka z salsą z czarną fasolą

Miseczka z soczewicą i ryżem na czerwono-białej serwecie.

Gulasz z pieczarkami, jarmużem i soczewicą

Curry z fasolką szparagową

Curry z fasolką szparagową

Zobacz więcej takich przepisów