Your browser does not support JavaScript!

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem

Składniki

  • 400 g Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 1 l bulionu warzywnego lub rybnego
  • 300 g filetów rybnych (np. dorsza lub karpia)
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 150 g podgrzybków świeżych lub mrożonych
  • 75 g cebuli
  • 50 g masła
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • Kilka gałązek tymianku
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem - Krok 1

Posiekaną cebulę i czosnek przesmażamy na połowie masła. Gdy zmiękną, dodajemy grzyby i smażymy kilka minut.

2.

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem - Krok 2

Warzywa zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, tymianek i ziele angielskie. Gotujemy 10 minut.

3.

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem - Krok 3

Szpinak przesmażamy na pozostałym maśle.

4.

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem - Krok 4

Rybę kroimy w dość dużą kostkę.

5.

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem - Krok 5

Do gotującej się zupy dodajemy przesmażony szpinak i rybę. Podgrzewamy około 10 minut uważając, by zupa nie gotowała się za mocno. Dodajemy kremówkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Zupa rybna z grzybami i szpinakiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.