
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 20 min.
- łatwe
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Zawartość opakowania rozmrażamy, podgrzewając lekko na suchej patelni. Nie smażymy.
Płatki owsiane mielimy w malakserze lub młynku.
Na oleju lub oliwie smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor z obu stron.
Placki wykładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą i świeżą kolendrą.
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej