Your browser does not support JavaScript!

Placki marchewkowe

Składniki

  • 1 opakowanie Ryżu w 100% z marchewki Bonduelle 400 g
  • 100 g fety
  • 70 ml oleju lub oliwy
  • 50 g płatków owsianych
  • 3 jajka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
  • ¼ łyżeczki mielonej kolendry
  • Sól i pieprz
  • Kilka gałązek świeżej kolendry

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placki marchewkowe - Krok 1

Zawartość opakowania rozmrażamy, podgrzewając lekko na suchej patelni. Nie smażymy.

2.

Placki marchewkowe - Krok 2

Płatki owsiane mielimy w malakserze lub młynku.

3.

Placki marchewkowe - Krok 3
Rozmrożony ryż z marchewki mieszamy ze zmielonymi płatkami owsianymi, jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminem i kolendrą. Doprawiamy solą i pieprzem.

4.

Placki marchewkowe - Krok 4

Na oleju lub oliwie smażymy niewielkie placuszki na złoty kolor z obu stron.

5.

Placki marchewkowe - Krok 5

Placki wykładamy na talerz i posypujemy pokruszoną fetą i świeżą kolendrą.

Smacznego!

Placki marchewkowe

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.