Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)

  • 200 g miksu kolorowych pomidorów

  • 75 g sera halloumi

  • 2 gałązki oregano

  • 2 łyżki oliwy

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 mała papryczka chili

  • 1 łyżka soku z cytryny

  • 1 łyżeczka miodu

  • 1 garść wypłukanej i osuszonej roszponki

  • Sól i pieprz (według smaku)

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi - Krok 1

Ser pokroić w plastry. Pomidorki koktajlowe przekroić na połówki. Fasolę osączyć.

2

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi - Krok 2

Czosnek, chili i listki oregano posiekać. Wymieszać z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

3

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi - Krok 3

Plastry sera posmarować z obu stron oliwą. Położyć na rozgrzanej patelni. Smażyć, aż się zrumienią (ok. 1 minuty z każdej strony).

4

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi - Krok 4

Roszponkę przełożyć do miski. Dodać pomidorki, ser i fasolę. Wymieszać z sosem.

:)

Sałatka z pomidorami, czerwoną fasolą i serem halloumi

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu