Your browser does not support JavaScript! Placki w sosie pieczarkowym - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Regularnie publikujemy nowe, inspirujące przepisy. Czy chcesz, aby Cię o nich powiadamiać?

Składniki

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

Ojczyzną fasoli jest Ameryka. Wyróżnia się nawet do 90 gatunków fasoli. Te najpopularniejsze rozróżnia się po wielkości, kolorze oraz pochodzeniu: teksańska czerwona fasola, brazylijska czarna fasola, francuska biała fasola Coco, włoskie Borlotti i Cannellini. Liczne jej gatunki zostały rozpowszechnione na całym świecie dzięki Krzysztofowi Kolumbowi i odkryciu przez niego Ameryki w XV wieku. (więcej)


Przygotowanie

1

Placki w sosie pieczarkowym - Krok 1

Zaczynamy od przygotowania sosu. Pieczarki ścieramy na tarce i smażymy na oleju. Doprawiamy solą i zabielamy śmietaną.

2

Placki w sosie pieczarkowym - Krok 2

Siekamy cebulę i czosnek, podsmażamy na oliwie. Cebulę i czosnek blendujemy z fasolką i cieciorką. Doprawiamy do smaku.

3

Placki w sosie pieczarkowym - Krok 3

Do masy dodajemy jajko i mąkę. Dokładnie mieszamy, a następnie smażymy placki na rozgrzanym oleju.

4

Placki w sosie pieczarkowym - Krok 4

Usmażone placki podajemy ciepłe z sosem i pietruszką.

:)

Placki w sosie pieczarkowym

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu