Your browser does not support JavaScript!

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem

Składniki

  • 1 op. Bonduelle Kaszetki Mix z zieloną fasolką
  • 200 g świeżego filetu z łososia
  • 80 ml oliwy EV
  • 50 g cebuli
  • 30 ml octu winnego
  • 10 g musztardy
  • 2 jajka
  • 1 mała główka sałaty rzymskiej
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem - Krok 1

Łososia oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy w 200℃ około 8-10 minut.

2.

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem - Krok 2

Jajka wkładamy do wrzącej wody i gotujemy około 6 minut. Następnie zalewamy zimną wodą i obieramy.

3.

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem - Krok 3

Zawartość opakowania Kaszetki wysypujemy na średnio rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy i podgrzewamy 6 minut. Odstawiamy do przestygnięcia.

4.

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem - Krok 4

Z bardzo drobno posiekanej cebuli, oliwy, octu i musztardy przygotowujemy dressing. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Sos powinien być lekko słony i niezbyt kwaśny.

5.

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem - Krok 5

Przestudzoną Kaszetkę mieszamy z sałatą pokrojoną na kawałki wielkości kęsa. Na wierzchu układamy łososia, jajka przekrojone na pół i polewamy sosem.

Smacznego!

Sałatka z kaszą i pieczonym łososiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.