Polędwiczki z kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką

Składniki

  • 1 puszka Czerwonej fasoli Bonduelle 212 ml (2×106 ml)
  • 150 g polędwiczek z kurczaka
  • 120 g młodej kapusty
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 70 g płatków kukurydzianych
  • 50 g rzodkiewek
  • 25 ml octu z białego wina
  • 10 g cukru
  • 1 dymka
  • 1 mały pęczek koperku
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • ⅓ łyżeczki kurkumy
  • Sól
  • Pieprz

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Składniki

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Krok 1

Kapustę trzemy na tarce o grubych oczkach. Doprawiamy solą i cukrem i wgniatamy je dłońmi w kapustę, aż lekko zmięknie.

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Krok 2

Do kapusty dodajemy posiekaną dymkę oraz koperek.

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Krok 3

Do surówki dodajemy rzodkiewki pokrojone w ósemki i osączoną z zalewy fasolę. Doprawiamy octem z białego wina i 2 łyżkami oleju. Mieszamy.

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Krok 4

Płatki kukurydziane lekko rozgniatamy. Doprawiamy słodką i ostrą papryką i kurkumą. W drugim naczyniu rozkłócamy jajko. Polędwiczki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy w jajku i płatkach.

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką - Krok 5

Smażymy na oleju roślinnym na złoty kolor po około 1 minucie z obu stron. Przekładamy razem z surówką do pojemnika na lunch.

Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką

•ᴗ• Polędwiczki kurczaka w kukurydzianej panierce z surówką z młodej kapusty z czerwoną fasolą i rzodkiewką
http://Opakowanie%20czerwonej%20fasoli%20marki%20Bonduelle%20z%20oznaczeniem%20Nutri-Score%20i%20przykładowym%20zastosowaniem%20w%20sałatce.

Fasola Czerwona Porcja Na Raz Na Twoją Sałatkę

Czerwona fasola Bonduelle „Porcja na raz na Twoją Sałatkę” to dwie, małe puszeczki po 75 g, które są idealnym dodatkiem do Twojej ulubionej sałatki, bez wyrzucania resztek. Fasola od Bonduelle charakteryzuje się niezwykłą chrupkością. Wspaniale wzbogaci w intensywny kolor Twoje sałatki i przekąski.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Pikantny chlebek kukurydziany z mieszanką meksykańską

Sałatka z quinoa, groszkiem, rzodkiewką i ziołami

Sałatka z quinoa, groszkiem, rzodkiewką i ziołami

Quesadilla z kurczakiem, brokułem i kukurydzą z groszkiem

Quesadilla z kurczakiem, serem cheddar i kukurydzą z groszkiem

Zobacz więcej takich przepisów