Your browser does not support JavaScript! Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Składniki

  • Kukurydza Złocista Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)

  • 400 g pomidorów z puszki

  • 300 g cukinii

  • 300 g kiełbasy

  • 100 g cebuli

  • 50 ml oliwy

  • 2 ząbki czosnku

  • 2 liście laurowe

  • 1 papryczka chili

  • 1 łyżeczka mielonego kminku

  • 1 łyżeczka mielonych suszonych pomidorów

  • ½ łyżeczki wędzonej papryki

  • Sól

  • Pieprz

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, że...

W Bonduelle wiemy, jak ważne jest dbanie o zdrowie i planetę, dlatego nasza kukurydza jest Bez pozostałości pestycydów. Oferujemy naszym konsumentom podwójną gwarancję Bonduelle: dbanie o najwyższą jakość naszych warzyw i zobowiązanie do promowania zrównoważonego rolnictwa, aby jak najlepiej wykorzystać naturę, nie szkodząc jej. (więcej)


Przygotowanie

1

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 1

Cukinię, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę.

2

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 2

Na oliwie przesmażamy kiełbasę.

3

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 3

Dodajemy cukinię oraz cebulę. Przesmażamy ponownie, a następnie dodajemy przyprawy, pokrojone chili, czosnek i pomidory.

4

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 4

Dusimy pod przykryciem, aż całość zmięknie.

5

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 5

Dodajemy kukurydzę osączoną z zalewy i doprawiamy do smaku, o ile to konieczne.

:)

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu