Your browser does not support JavaScript!

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą

Składniki

  • Kukurydza Złocista Bonduelle Porcja na raz (2 x 106 ml)
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 300 g cukinii
  • 300 g kiełbasy
  • 100 g cebuli
  • 50 ml oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonych suszonych pomidorów
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 1

Cukinię, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę.

2.

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 2

Na oliwie przesmażamy kiełbasę.

3.

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 3

Dodajemy cukinię oraz cebulę. Przesmażamy ponownie, a następnie dodajemy przyprawy, pokrojone chili, czosnek i pomidory.

4.

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 4

Dusimy pod przykryciem, aż całość zmięknie.

5.

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą - Krok 5

Dodajemy kukurydzę osączoną z zalewy i doprawiamy do smaku, o ile to konieczne.

Smacznego!

Leczo z cukinii z kiełbasą i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.