Your browser does not support JavaScript!

Placki z ziemniaków, cukinii i fasolki szparagowej

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Ziemniaki, najlepiej ugotowane poprzedniego dnia, oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.


2.

Do ziemniaków i cukinii dodajemy 200 g pokruszonego drobno sera feta, ziarno słonecznika, jajka, mąkę, odsączoną fasolkę szparagową, sól i pieprz do smaku. Mieszamy całość delikatnie. Jeśli ciasto jest zbyt delikatne, możemy dodać więcej mąki.


3.

Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia. Łyżką nakładamy porcje placków, smażymy na złoto z obu stron.


4.

Podajemy gorące – najlepiej smakują z domowym sosem tzatziki lub posypane dodatkową porcją pokruszonego sera feta.


Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.