
Wegetariańskie potrawy świąteczne
- 30 min.
- łatwe
Dodajemy mleko, cukier, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Blendujemy do połączenia wszystkich składników.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony, aż placki ładnie się zrumienią.
Placki przekładamy na talerz, oprószamy cukrem pudrem.
Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)
Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.
Zobacz więcej