Your browser does not support JavaScript!

Składniki

  • 1 puszka Młodej marchewki Bonduelki 212 ml

  • 50 g mąki pszennej

  • 2 łyżki drobnego cukru

  • 2 łyżeczki cukru pudru do oprószenia

  • 1 jajko

  • 1 łyżka oleju

  • 1 łyżka mleka

  • ½ dojrzałego banana

  • ½ łyżeczki cynamonu

  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Przygotowanie

1

Placuszki z marchewki i banana - Krok 1
Osączoną marchewkę, obranego banana i jajko umieszczamy w pojemniku i blendujemy na jednolitą masę.

2

Placuszki z marchewki i banana - Krok 2

Dodajemy mleko, cukier, mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Blendujemy do połączenia wszystkich składników.

3

Placuszki z marchewki i banana - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta, smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony, aż placki ładnie się zrumienią.

4

Placuszki z marchewki i banana - Krok 4

Placki przekładamy na talerz, oprószamy cukrem pudrem.

:)

Placuszki z marchewki i banana

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła

Czy wiesz, że...

Marchewka ma już ponad kilka tysięcy lat. Jej ojczyzną są najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wyglądała i smakowała zupełnie inaczej. W starożytności można było spróbować białej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomarańczową, popularną dzisiaj odmianę. (więcej)

Napisz komentarz

Oceń przepis:

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i blogerów kulinarnych. Jako miłośnicy różnorodnej kuchni opartej o produkty roślinne wierzymy, że każdy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz więcej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejdź do sklepu