Your browser does not support JavaScript! Placuszki z marchewki i banana - Najlepszy przepis - Warzywne Inspiracje

Sk艂adniki

  • 1 puszka M艂odej marchewki Bonduelki 212 ml

  • 50 g m膮ki pszennej

  • 2 艂y偶ki drobnego cukru

  • 2 艂y偶eczki cukru pudru do opr贸szenia

  • 1 jajko

  • 1 艂y偶ka oleju

  • 1 艂y偶ka mleka

  • 陆 dojrza艂ego banana

  • 陆 艂y偶eczki cynamonu

  • 陆 艂y偶eczki proszku do pieczenia

Kup online w swoim ulubionym sklepie

Czy wiesz, 偶e...

Marchewka ma ju偶 ponad kilka tysi臋cy lat. Jej ojczyzn膮 s膮 najprawdopodobniej Chiny, jednak marchewka w tamtych czasach wygl膮da艂a i smakowa艂a zupe艂nie inaczej. W staro偶ytno艣ci mo偶na by艂o spr贸bowa膰 bia艂ej marchewki. Dopiero w XVII wieku w Holandii wyhodowano jej pomara艅czow膮, popularn膮 dzisiaj odmian臋. (wi臋cej)


Przygotowanie

1

Placuszki z marchewki i banana - Krok 1
Os膮czon膮 marchewk臋, obranego banana i jajko umieszczamy w pojemniku i blendujemy na jednolit膮 mas臋.

2

Placuszki z marchewki i banana - Krok 2

Dodajemy mleko, cukier, m膮k臋, cynamon i proszek do pieczenia. Blendujemy do po艂膮czenia wszystkich sk艂adnik贸w.

3

Placuszki z marchewki i banana - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. 艁y偶k膮 nak艂adamy niewielkie porcje ciasta, sma偶ymy na 艣rednim ogniu po kilka minut z ka偶dej strony, a偶 placki 艂adnie si臋 zrumieni膮.

4

Placuszki z marchewki i banana - Krok 4

Placki przek艂adamy na talerz, opr贸szamy cukrem pudrem.

:)

Placuszki z marchewki i banana

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bare艂a

Warzywne Inspiracje

Warzywne Inspiracje to miejsce tworzone przez Bonduelle i bloger贸w kulinarnych. Jako mi艂o艣nicy r贸偶norodnej kuchni opartej o produkty ro艣linne wierzymy, 偶e ka偶dy znajdzie tu swoje ulubione przepisy.

Zobacz wi臋cej

Kup produkty Bonduelle online w swoim ulubionym sklepie.

Przejd藕 do sklepu